2009年4月21日

人人都有助手

轉載自《face》,一本剛剛搵過(亦經常搵)當時人做封面的雜志。
——————————————————————————————————————————————

上 期 《 FACE 》 報 道 過 o靚 模 羅 凱 珊 ( Kama ) 俾 Angelababy 同 城 嫂 熊 黛 林 夾 擊 玩 謝 , 之 後 Kama 就 俾 人 插 佢 抽 Baby 水 , 估 唔 到 事 隔 一 日 , 輪 到 Kama 俾 人 抽 水 抽 佢 水 嘅 唔 係 o靚 模 。 而 係 亞 視 一 姐 , 大 佢 16 年 嘅 張 文 慈 。  (評論:人家用不著抽這位o靚 模水。)

當 日 好 耐 冇 搞 作 嘅 亞 視 搞 咗 壇 叫 《 飲 食 天 王 頒 獎 典 禮 2009 》 , 仲 請 咗 班 o靚 模 包 括 Kama 、 諸 葛 梓 岐 同 動 漫 Maggie ( 李 曼 筠 ) 做 頒 獎 嘉 賓 洗 吓 啲 霉 氣 , Kama 仲 有 份 上 台 唱 歌 孭 飛 , 咁 就 中 招 嘞 ! 第 二 日 報 紙 就 報 道 話 Kama 個 女 助 手 霸 咗 亞 視 一 姐 個 位 坐 , 其 間 張 文 慈 要 求 Kama 叫 佢 助 手 坐 番 自 己 個 位 , 但 Kama 借 咗 聾 二 陳 對 耳 , 最 後 要 勞 煩 公 關 擾 攘 咗 十 幾 分 鐘 , Kama 嘅 助 手 先 肯 讓 位 , 就 連 在 場 嘉 賓 袁 彌 明 亦 話 睇 唔 過 眼 , 怪 責 Kama 「 亂 咁 坐 」 。


———————————————————————————————————

諸 葛 梓 岐 、 袁 彌 明 同 亞 視 一 姐 張 文 慈 都 係 同 一 槍 頭 , 針 對 Kama 唔 識 世 界 , 縱 容 女 助 手 坐 錯 位 , 睇 嚟 Kama 呢 期 真 係 上 咗 位 , 唔 係 邊 有 咁 多 人 畀 面 插 爆 你 呢 ? (評論:自己無跟位坐在先,當然人人都會說你不是。我們沒有夾埋話你。請不要向雜志訴苦,歪曲事實,張臺根本沒有留位給助手。)

———————————————————————————————————
Kama 帶 埋 女 助 手 坐 埋 同 枱 但 其 實 Kama 當 時 懵 盛 盛 坐 錯 位 , 佢 嘅 座 位 應 該 係 坐 喺 張 文 慈 隔 籬 , 而 張 文 慈 一 眼 睄 到 , 即 時 黑 面 , 諗 計 仔 等 待 發 圍 。 (評論:陰謀論)
———————————————————————————————————

女 嘉 賓 中 只 得 Kama 有 機 會 上 台 又 跳 又 唱 , 難 怪 佢 瀨 嘢 。 Kama 事 前 講 明 怕 走 音 所 以 咪 嘴 : 「 我 唔 係 歌 手 , 唱 得 唔 好 會 失 禮 人 。 」 亞 視 公 關 則 解 釋 搵 Kama 唱 歌 只 係 想 氣 氛 熱 鬧 啲 , 冇 諗 過 搵 其 他 o靚 模 喎 。  (哇,一定個個都好羨慕啦~~)
———————————————————————————————————

其實呢單野出了報紙我覺得事件已經告一段落,奈何有些人還要造新聞,扮可憐,仲講到因為其他人妒忌,所以才被人圍插。

不知所謂。

人人都有助手,但無人系同助手坐,因為大會根本沒有安排助手坐在artistes臺。又唔知點解得一個人有助手坐隔離。

衰左就唔該認。

7 則留言:

Marshmellow Baby 說...

Hello Erica, 先不評這位新紮女模的總總. 其實, 我是希望留言支持你.

忘記了是什麼原因, 什麼情況下找到你的Blog和在youtube上的片段. 只知道愈看似乎愈喜歡你. 我本來因為一些雜誌報紙的報導對你的看法有點保留, 坦白說是談不上喜歡吧! 不過看完你教大家扮靚靚, 分享生活小常識的片段, 對你著實大大改觀. 我喜歡你的率真, 不怕在鏡頭前素臉, 整頭髮, 落妝, 開始覺得你其實十分可愛. 讓我告訴你, 前天把你教化妝的步驟重溫一次 (雖然我都懂得一點技巧, 不過總覺得看你的片段很互動), 那晚公司晚宴我當真化了一個人人讚靚的妝容.

希望你繼續努力啦! =)

匿名 說...

我就係最鍾意你不忿時,罵就罵得到肉,唔使客客氣氣!

匿名 說...

上期FACE 咩"佢地想我無得撈"都好有夾料成份, FACE最鐘意做! 扮可憐都唔係第一次, 無需動氣. 雖然行為同翠翠小姐一樣.

就事件而言, 當時係佢錯左, 一聲SORRY搞掂, 最多寫多一兩日新聞. 想知佢係on purpose叫佢助手坐做下新聞, 定衰左想補獲, 其實兩樣都無謂.

shizuoka2002 說...

彌明:

一朝得志已經要不得,以為自己一朝得志更悲哀,唉......

P.S.我送一句俾Kama:

世事洞明皆學問,人情練達是文章.

Daniel.

匿名 說...

erica, 咁你見過KAMA, 對呢位o靓模有咩評價?

悟樂の空間 說...

睇到依尐題目, 有時真係笑到收唔到聲~~~

匿名 說...

kama無人鍾意佢
佢繼續同導演開房啦~