2009年1月25日

總結在九州發生過的


  • 第一天下雪,很冷,但很美
  • 第二天一大早到魚市場拍攝,被冷風吹到快死
  • 酒店和大巴的暖氣把我的臉烘乾至皺皮,敷mask都唔掂,嚇死。後來放棄了搽粉底,每半個小時補保濕gel,情況才好轉
  • 不見了手錶:一隻 (好心痛!)
  • 看了人面色:3整天
  • 沒有internet的情況:2晚
  • Shopping戰利品:0件,因為工作,沒有時間shopping
  • 吃了:太多好吃的東西,一生人吃過最好吃的tuna(整條),壽司(師傅手勢好到不得了),日本不出口的超甜番薯,ika sashimi
  • 胖了:3磅
  • 突然要交專欄稿件:2篇
  • 突然宣布2篇之後,專欄將停板至少半年
  • 到蠔田(在海中)拍攝,在沒有攙扶的情況下,踏著竹竿拍 tag。那一刻,我覺得我會掉下海。
  • 最自豪的:穿了一雙黑色水boot,防水擋雨,只是有點“局”

《豪游天下-縱橫游九州》節目將在3月中播出

7 則留言:

shizuoka2002 說...

彌明:

妳應該試下破記錄,素顏Look拍節目呀嘛:)

隻表有無保險claim呀?

Daniel.

高橋涼介 說...

胖了3磅?

小心冬天哦,女仔的戀愛幾率與脂肪成反比...

匿名 說...

Oh! Japan Food and Japan boot !


:)

Kit 說...

Daniel兄既提議唔錯wo,Erica素顏仲掂過好多女星化行妝,我講真架有好多討論區既sis都話Erica唔化妝都好得,又有幾個女星敢素顏上節目?
Erica好羡慕你啊可以食甘多好野,你肥左3磅唔緊要啦keep住甘唔好再肥就得,你keep住96-100磅就最perfect,你鈡意瘦d既記住唔好破100磅就得~宜家甘樣好靚好好睇~^^
隻表唔見左就當破財擋災吧,唔係盞自己唔開心,希望唔係好重要架啦,點都好希望你唔好唔開心~~
專欄停板半年唔緊要,你可以趁呢段時間睇多d書,培養下靈感,再寫果陣可能仲會寫得更好,同埋都可以多d寫blog,我地會一直睇你個blog一直支持你架~^^
俾心機啊Erica~~!

高橋涼介 說...

恭喜髮財!身體健康!笑口常開!and so on

話咁快又一年,徐子淇都講生第二胎了。新嘅一年,希望Erica keep住敢說敢言嘅精神,吸取08年的經驗在09年的評論上有所繼承與髮展。我當評論系妳份正職嘎啦,希望妳可以做好呢份工。

大6果/觀鳥家 說...

相中的你好看。

匿名 說...

you're so skinny you can well afford to put on more than 3lbs! :)